Copier onderhoud


Niets is zo vervelend als een copier of printer die niet goed werkt op het moment dat u deze echt nodig hebt. Deze situatie kan echter worden voorkomen door regelmatig copier onderhoud uit te (laten) voeren. En dan hebben we het natuurlijk niet alleen over het tijdig voeden van de papierlade, maar met name een goede reiniging, het vervangen van slijtage gevoelige onderdelen en automatische tonerlevering.

 

Copier onderhoud, de onderdelen

Net zoals een auto heeft ook een copier de nodigde onderhoudsbeurten nodig. Hoe vaak en grondig dit nodig is, hangt af van hoe intensief de copier wordt gebruikt en hoe goed de copier is onderhouden. Een goed onderhouden copier geeft nu eenmaal minder snel problemen. De onderhoudsfrequentie varieert hierbij van één tot meerdere keren per jaar. Enkele onderhoudsgevoelige onderdelen van copiers zijn de fuser, drums, transportband en cleaning unit. Hoge, onverwachtse kosten kunnen natuurlijk worden voorkomen door voor een onderhoudscontract te kiezen. Zodoende worden de kosten aan copier onderhoud in principe afgekocht en wordt het risico verlegd naar de service verlenende partij.

 

Copier onderhoud, de toners

Wanneer wordt gekozen voor een copier onderhoudscontract, is automatch tonerlevering vaak inbegrepen. Hofax heeft hiervoor speciale software draaien die ervoor zorgt dat toners automatisch worden opgestuurd wanneer deze bijna aan vervanging toe zijn. Kortom, uw copiers zijn altijd voorzien van toners en het printwerk kan altijd doorgaan.

 

Copier onderhoud, door gecertificeerde monteurs

Copiers en overige kantoormachines zijn vaak een flinke investering en vragen om een professionele dienstverlening. Bij Hofax kiest u voor een onderhoudscontract waarbij ervaren, gecertificeerde monteurs de installatie en het onderhoud uitvoeren. De monteurs van Hofax zijn opgeleid door de betreffende merkfabrikanten waar Hofax een dealerschap mee heeft gesloten. Dit zijn onder andere Ricoh, Konica Minolta en Xerox.

 

Copier onderhoud door Hofax?

Door goed gebruik van de kopieermachine in combinatie met preventieve maatregelen kunnen veel problemen worden voorkomen. Toch bent u hierdoor niet 100% verzekerd van storingsvrije printapparatuur en zeker professionele systemen vragen om specifiek onderhoud. Om deze reden adviseren wij om het onderhoud van uw kostbare printapparatuur dan ook goed te regelen. Hofax kijkt graag met u mee naar de mogelijkheden en overlegt met u de voordelen van een preventief onderhoudscontract. Neem vandaag nog contact op met Hofax.