Copier leasen


Copier kopen, copier leasen of copier huren? Dat is een vrij belangrijke vraag waar niet 1,2,3 een antwoord op te geven is. Elke financieringsvorm heeft andere voor- en nadelen en hier wil Hofax u graag mee helpen. Voor ons is dit namelijk dagelijkse kost en wij willen deze jarenlange ervaring graag met u delen. Bekijk hieronder alvast de belangrijkste zaken die meespelen om eventueel te kiezen voor een copier kopen.

 

Copier kopen, de voordelen

Een copier kopen kan in bepaalde situaties interessanter zijn dan een copier leasen of huren. Om u hierin meer inzicht te geven worden nu de belangrijkste voordelen van een copier kopen hier verder uitgelicht:

  • Geen financieringskosten: een copier kopen is in de meeste gevallen financieel aantrekkelijker op de lange termijn doordat er geen sprake is van rentes of andere financieringskosten.
  • Eigenaar: bij het kopen van een copier bent u natuurlijk direct de eigenaar.
  • Vrij in onderhoudskeuze: voorgenoemd voordeel zorgt ervoor dat u zelf kunt bepalen hoe vaak, wie en wanneer onderhoud pleegt
  • Aftrekpost: het aanschafbedrag dat u investeert bij een multifunctional kopen kan op een aantrekkelijk manier worden afgeschreven en afgetrokken van de belasting

 

Nadelen bij een copier kopen

Natuurlijk kunnen er bij een copier kopen ook diverse nadelen worden genoemd. Hieronder worden 3 nadelen aangehaald die vaak meewegen bij een copier kopen:

  • Hoge startinvestering: een copier kopen geeft een hoge investering bij de start. Dit is niet altijd gewenst, zeker niet wanneer een organisatie net is gestart.
  • Minder up-to-date: vaak zijn bedrijven die een copier kopen minder snel geneigd om deze op tijd te vervangen en hierdoor veroudert de copier en bijbehorende software na enkele jaren
  • Onverwachte kosten: een copier kopen zonder contract kan leiden tot onverwachte kosten voor onderhoud

 

Copier kopen bij Hofax

Copiers kunnen dus op verschillende manieren aangeschafd worden. Elke bedrijfssituatie vraagt om een andere oplossing en Hofax kijkt graag met u mee of een copier kopen interessant voor u is. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een copier kopen? Vraag dan direct een offerte aan. Één van onze accountmanagers zal dan binnen één uur contact met uw opnemen. Natuurlijk mag u ons ook altijd bellen!